POLTTARIT

Järjestämme polttareihin ikimuistoisia, huimapäisiä ja hauskoja ohjelmanumeroita / temppuja
– polttarisankarille tai koko porukalle. Tässä muutamia esimerkkejä:


Palostunt eli ihmissoihtu

Suoritetaan yleensä veden ääressä laiturilta tai sillalta veteen hypäten.

Tempun kulku: Sankarille puetaan märkäpuku sekä muut tarvittavat palonsuoja vaatteet, jonka jälkeen paljaat ihokohdat valellaan palonsuoja geelillä. Tämän jälkeen käymme suorituksen läpi huomioiden tuulen suunnan, sankarin liikehdinnän ym. tekijät jotka vaikuttavat paloon. Paloaika on n. 20-45 sekuntia ja sammuttaminen tapahtuu hyppäämällä veteen.

Pelastautumispukuhyppy

Hyppy suoritetaan sillalta tai kalliolta. Yleisimmin hyppykorkeus on n. 10 metriä tai sankarin taitojen mukaan valittu korkeus. Hyppyjä varten puetaan pelastuspuku, jonka alla voi olla omat vaatteet ja näin ollen veden kylmyys ei haittaa mitenkään joten tempun voi tehdä myös talviaikaan.

Crazy Tube

...eli renkaan kyydissä vesiskootterin perässä.
Taatusti hauskaa pomppimista aallokossa. Istut vain renkaaseen ja ihailet maisemia tai taistelet pysyäksesi hurjassa kyydissä. Varusteina pelastus- tai märkäpuku.

Häkä Häkkinen

...eli nopeuslaskua autonkatolla legendaarisen nopeuslaskijan tapaan.
Sankari puetaan raikkaan vihreään nopeuslasku pukuun sekä annetaan muut tarvittavat varusteet kuten kypärä, monot, sauvat ja turvavaljaat. Henkilö kiinnitetään auton katolla oleviin suksiin ja ns. "muna asennon" otettua kiinnitetään turvaliina valjaisiin ja matka voi alkaa. Nopeuslasku kestää n. 10 minuuttia ja maximi nopeus on n. 100-150 km/h. "Häkä" rastia suoritetaan "silloin tällöin" paikka ongelman vuoksi.

Vesihiihto / Wakeboarding

Perinteistä vesihiihtoa tai wakeboardingia polttarisankarille tai vaikka koko porukalle.

Abseiling
...eli köysilaskeutuminen.
Köysilaskeutumista suoritetaan kalliolta, rakennuksien katoilta, hyppyrimäen tornista, silloilta ym. Laskeutujan varusteina ovat valjaat, köysi, karabiinejä, laskemislaite, kypärä ym. tarvittavat varusteet. Laskeutuja toimii itsenäisesti laskeutuessaan mutta turvaköysi ja turvallisuudesta vastaava henkilö ovat varmistamassa laskeutujaa. Ohjelmanumero järjestetään yleensä koko polttariporukalle, mutta tarvittaessa myös pelkästään polttarisankarille. Myös helpot kiipeilyreitit voidaan toteuttaa polttari ohjelmana.

Pendulum-hyppy

Pendulum-hyppy on ns. heilurihyppy, jossa hypätään sillalta jäykän köyden varaan. Köysi on kiinnitetty sillan alitse toiselle puolelle siltaa. Hyppääjän pudottua jonkin aikaa köysi kiristyy ja heittää hyppääjän ylös toisella puolella siltaa. Hyppy on ikäänkuin jättimäinen keinu.

Benji-hyppy

Mikäli paikkakunnallasi ei polttareiden aikaan ole benji-hyppy tilaisuutta niin voimme järjestää yksityis benjin. Pääkaupunkiseudulla hyppypaikkana toimii Emäsalon silta Porvoon läheisyydessä. Paikalla on mahdollista tehdä "vesidippejä". Hyppääjä lasketaan kumiveneeseen ja suorituksesta saa diplomin.

Sumopaini

Japanilainen taistelulaji suomalaiseen tyyliin. Painijat pukeutuvat sumo asuihin ja asettuvat kentälle, sumo tervehdys ja taistelu voi alkaa. Tarkoituksena on suorittaa kaato tai saada toinen ulos kentältä.

Kossupullon nouto heikoilta jäiltä (talvirasti)

Polttariporukka rannalle naureskelemaan kun polttari sankari lähtee tavoittelemaan palkintoaan heikoilta jäiltä. Sankarilla on pelastuspuku päällä joten jäihin putoaminen on täysin turvallista eikä vilu pääse yllättämään.


KAIKKI ACTION MITÄ TARVITSET!

Sky Breakers • 0400-449 421 • skybreakers@kolumbus.fi